fbpx

Totul despre Escape Room

Ce este un escape room?

Un escape room este un concept nou de joc “în viața reală”, care presupune ca tu, împreună cu un grup de prieteni sau colegi să reușiți să evadați dintr-o cameră tematică. Fiecare cameră are povestea ei, un set unic de puzzle-uri, jocuri de inteligență și ghicitori care te vor conduce prin rezultatele lor la marea evadare. Tu și echipa ta veți avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva toate puzzle-urile. Dacă nu veți reuși, ușa se va deschide automat când cele 60 de minute vor fi expirat.

Fiecare joc este gândit altfel și are povestea proprie. Puzzle-urile te vor trece printr-o întreagă aventură gândită de creatori și vei avea parte de surprize la fiecare pas.

Cine a inventat conceptul de escape room
Cine a inventat conceptul de escape room

Cine a inventat conceptul de escape room?

Deși este foarte greu de spus cine a inventat conceptul de escape room, ce putem spune cu siguranță este că primul escape room oficial a fost deschis în Budapesta în 2010, de Attila Gyurkovics, în încercarea de a găsi noi variante pentru team building-uri corporate și, inspirat de jocurile pentru PC de tipul “Escape Games”, Attila a decis să încerce să contruiască un astfel de joc în viața reală. Nu știa pe atunci că va porni un trend la nivel mondial care va aduce jocurile de tipul escape room în peste 2800 de locații în toată lumea.

Care sunt cele mai populare escape room-uri din lume?

Așa cum era de asteptat, jocul escape room a fost dus la un cu totul alt nivel în ultimii ani. De la puzzle-uri electronice și până la camere de escape room ultra-tehnologizate până la actori pregătiți să joace anumite roluri în timpul jocului, creatorii de escape room-uri din întreaga lume au facut tot ce a fost omenește posibil pentru a oferi jucătorilor o experiență cât mai intensă și inedită.

Câteva dintre aceste camere au ieșit însă în evidență și au devenit unele dintre cele mai mari atracții în rândul iubitorilor de escaperoom.

  1. Trapology – Boston, USA
  2. The Basement – Los Angeles, USA
  3. Claustrophobia – Andorra
  4. Trapped in a Room with a Zombie – Chicago, USA
  5. X – Shanghai, China
Trapology – Boston, USA
Trapology – Boston, USA

Creatorii fiecăreia dintre aceste camere au reușit să facă ceva special, care a intrigat jucătorii și i-a determinat să împărtășească experiențele lor cu alți pasionați. Pasiunea pentru joc este ceea ce îl face special, iar de asta nu ducem nici noi lipsă! Poți veni să te convingi oricând la The Fun Place – Escape Room Pitești.

Cine poate participa la jocuri de tip escape room?

Este relativ simplu: aproape oricine! Singurele limite sunt cele impuse de fiecare creator de escape room în parte, iar ele depind de tematica și nivelul de dificultate al fiecărei camere în parte. Luând un exemplu generic, în mod sigur un escape room bazat pe seria SAW va avea anumite restricții pentru minori, în timp ce o cameră inspirată din seria Harry Potter probabil va putea fi vizitată de persoane de toate vârstele.

Evadarea dintr-un escape room este o experiență inedită, de care se poate bucura oricine este dornic să-și testeze limitele, să-și pună la încercare abilitățile de a rezolva puzzle-uri, și își dorește și puțină adrenalină, indiferent de vârstă.

La escape room-ul nostru din Pitești singura limită îi privește pe copii, care trebuie să aibă minim 12 ani pentru a putea participa la jocuri. Am impus această limită pentru a ne asigura că experiența este una plăcută atât pentru copii cât și pentru părinții care îi însoțesc. Unele puzzle-uri sunt suficient de grele pentru a nu putea fi rezolvate de copiii sub 12 ani.

Cat de dificilă este evadarea dintr-un escape room?

Gradul de dificultate diferă de la un escape room la altul, veți putea găsi atât camere din care evadarea se face relativ ușor, cât și camere din care veți putea evada numai dacă echipa voastră este unită, lucrând la capacitate maximă și are ceva experiență cu escape rooms. Este important să alegi un escape room pe măsura abilităților tale și a echipei și să ții cont de numărul de camere din care ați mai evadat anterior. Puzzle-urile sunt diferite de la un escape room la altul, dar principiul este același. Fiecare cameră din care vei evada te va învăța ceva ce vei putea aplica ulterior într-un alt joc. Important este să abordezi fiecare provocare cu mintea deschisă, cu mindset-ul corect și cu dorința de a te distra și de a reuși.

La The Fun Place, te așteptăm să încerci toate cele 3 camere pe care le-am pregătit pentru tine. Cele 3 camere din escape room-ul nostru din Pitești au grade diferite de dificultate. Poți citi mai multe despre fiecare cameră în parte aici:

Alege camera care ți se potrivește și rezervă o experiență de neuitat chiar astăzi la The Fun Place – Escape Room Pitești!

[bookly-form hide=”categories,services,staff_members,date,week_days,time_range”]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *