fbpx
Totul despre Board Games sau Jocuri de Societate

Totul despre Board Games sau Jocuri de Societate

Ce sunt Jocurile de Societate sau Board Games?

Un board game este definit ca un joc care include o tabla de joc, zaruri sau carti, pentru care este nevoie de 2 sau mai multi jucatori, in care castiga jucatorul care indeplineste primul sarcina descrisa in setul de reguli al respectivului joc de societate. Numele de “joc de societate” este sugestiv pentru faptul ca acest tip de activitate necesita mai multe persoane implicate si ca promoveaza interactiunea intre jucatori.

Board game-urile sunt extrem de variate ca si mecanica a jocului, iar modul de abordare al fiecaruia variaza de la strategie si experienta la noroc pur. Fiecare joc de societate vine cu un set strict de reguli care il defineste si care determina scopul fiecarui jucator.

La The Fun Place- Board Games Pitesti, avem o selectie uriasa de jocuri de societate pe care vi le putem oferi. Ne dorim ca fiecare seara petrecuta la noi sa fie de neuitat pentru tine si grupul tau de prieteni sau colegi, asa ca te sfatuim sa incerci cat mai multe dintre jocurile noastre.

Istoria Board Games-urilor

S-ar putea spune ca board games-urile exista de cand lumea. Descoperiri relativ recente indica prezenta jocurilor de societate in scrieri si artefacte  egiptene care dateaza chiar din anii 3500 i.Hr.

Unul dintre primele jocuri de societate este considerat a fi jocul Senet, inventat in Egipt. Desi primitiv in esenta, existenta jocului este un indicator al faptului ca oamenii au gasit moduri de a se juca si a interactiona cu ceilalti din cele mai stravehi timpuri. Board games-urile au evoluat foarte mult de atunci, dar multe dintre principii au ramas aceleasi.

Cate Board Games exista?

Desi este aproape imposibil de stabilit cu precizie numarul de jocuri de societate care au fost inventate si jucate de-a lungul timpului, expertii considera ca numarul lor se situeaza in jurul valorii de 80,000. Numarul lor ar putea fi insa mult mai mare daca tinem cont de faptul ca multe dintre jocurile antice este posibil sa nu fi trecut testul timpului si ca informatiile despre ele sa fi disparut.

board-games in pitesti
board-games in pitesti

Care sunt cele mai populare jocuri de societate?

Din numarul urias de board games care exista, cateva au iesit in evidenta de-a lungul anilor. Va prezentam mai jos topul celor mai populare 10 jocuri de societate ale tuturor timpurilor:

 1. Sah
 2. Dame
 3. Table
 4. Scrabble
 5. Monopoly
 6. Cluedo
 7. Othello
 8. Trivial Pursuit
 9. Pictionary
 10. Risk

Care sunt cele mai populare board games in 2019?

In ultimii ani, jocurile de societate au crescut mult in popularitate atat in randul tinerilor, cat si in randul adultilor peste 30 de ani. Desi principiile jocurilor de societate au ramas in mare parte aceleasi, noua generatie de jucatori a adus multe modificari in lumea board games-urilor. Avand in vedere ca peste 3500 de noi jocuri de societate sunt inventate in fiecare an, este aproape imposibil pentru orice pasionat sa tina pasul si sa le incerce pe toate. Exista insa 10 board games noi care au cucerit inimile iubitorilor de jocuri de societate din intreaga lume:

 1. Pandemic
 2. Betrayal at House on the Hill
 3. Pinch ‘N’ Pass
 4. Fallout
 5. Articulate!
 6. Villainous
 7. Blockbuster- The Game
 8. Ticket to Ride
 9. Bananagrams
 10. Gloomhaven

Noi, la The Fun Place – Board Games Pitesti, incercam sa tinem pasul cu trendurile si avem un numar urias de jocuri disponibile pentru pasionati.

Ce beneficii au jocurile de societate?

La fel ca toate jocurile, board games-urile au beneficii numeroase pentru minte si suflet. Cateva dintre aceste beneficii ale board games-urilor sunt:

 • Jocurile de societate aduc oamenii impreuna: Board games-urile se pot juca numai impreuna cu unul sau mai multi prieteni sau colegi. Fie ca vrei sa te distrezi jucandu-te cu familia, prietenii sau colegii de munca in teambuilding, la The Fun Place – Board Games Pitesti, noi te incurajam sa te distrezi cat mai mult alaturi de cei dragi
 • Board games-urile imbunatatesc functionarea creierului: Fiecare joc este un exercitiu pentru creier. Iti vor stimula memoria, gandirea logica si capacitatea de a anticipa miscarie adversarilor.
 • Jocurile de societate iti dezvolta rabdarea si capacitatea de a-ti urmari telurile: Multe jocuri necesita o strategie clara si multa rabdare pentru a iesi invingator. Aceste strategii si determinarea de care trebuie sa dai dovada pentru a castiga se pot aplica partial si in situatii din viata de zi cu zi.
 • Jocurile reduc stresul: vei rade cu prietenii, vei uita de problemele zilnice si te vei deconecta pentru cateva ore. Nu multe activitati sunt la fel de eficiente pentru eliminarea stresului ca jocurile de societate
 • Board games-urile te fac mai sigur si mai creativ: Mecanica multor jocuri stimuleaza creativitatea participantilor, iar faptul ca esti fata in fata cu prieteni sau cunoscuti si va infruntati direct poate face minuni pentru felul in care te simti.

Te asteptam la The Fun Place- Board Games Pitesti pentru seri de neuitat. Poti gasi aici mai multe informatii despre jocurile noastre de societate si lista completa de board games de care dispunem.

Vezi lista Board Game pitesti pdf

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *