fbpx

Dixit

Dixit este un joc potrivit atat pentru petreceri cat si pentru dupa-amiezile relaxante cu prietenii sau familia. Acesta aduce o serie de carti cu imagini artistice care se impart jucatorilor, iar in fiecare tura exista cate un Povestitor. Acesta alege o carte din mana lui, o pune pe masa de joc cu fata in jos, ofera celorlalti un indiciu despre ea, iar ceilalti pun si ei pe masa de joc, cu fata in jos, o carte din mana lor care se potriveste cu indiciul primit.

Povestitorul amesteca apoi aceste carti fara sa se vada fiecare ce a pus si le afiseaza pe masa, in dreptul unor numere. Toti mai putin povestitorul voteaza apoi simultan si in secret care cred ei ca a fost cartea povestitorului si obtin puncte atat daca o ghicesc, cat si daca li se voteaza cartea pe care au pus-o pornind de la indiciul povestitorului.

Secretul este… atunci cand esti Povestitor trebuie sa oferi un indiciu echilibrat astfel incat sa nu iti ghiceasca cartea toti sau niciunul, iar atunci cand nu esti tu Povestitorul trebuie sa dai o carte apropiata de indiciul povestitorului astfel incat sa iti fie votata de catre jucatori. Pare simplu insa posibilitatile sunt nenumarate. Descopera-le si tu cu unul dintre cele mai apreciate jocuri la nivel mondial.

REZERVĂ MASA ACUM!